WOW

Succesvolle WoWijs jeugdinterventie lanceert gratis gezondheidsapp

Gepubliceerd op december 23rd, 2019 door admin | WoWijs

De succesvolle leefstijlinterventie WoWijs voor kinderen tussen 6 en 14 jaar heeft nu ook een gezondheidsapp ontwikkelt om kinderen te ondersteunen bij een gezonde leefstijl. Met deze gratis e-learning applicatie biedt WoWijs een laagdrempelige oplossing voor het grote overgewicht probleem bij de jeugd.

De jeugd is de toekomst. Voor een gezonde toekomst is een goede gezondheid en een gezond gewicht heel belangrijk. Toch zijn er nauwelijks apps voor kinderen, die aandacht besteden aan alle aspecten van een gezonde leefstijl. Dat terwijl maar liefst 16% van de jongeren kampt met overgewicht.

Deze nieuwe gezonde leefstijl app is volledig toegespitst op de jonge doelgroep en heeft gezonde en lekkere recepten, sport-, voeding- en coaching video’s, quizjes, challenges, tips en nog veel meer! Daarnaast kun je favoriete video’s, recepten en tips opslaan, je stappen tellen en je gewicht berekenen

De afgelopen 10 jaar is WoWijs bewezen effectief geweest in het verminderen van overgewicht in Den Haag, meer dan 1.500 kinderen hebben deelgenomen aan het multidisciplinaire programma.. WoWijs is een initiatief van De Stichting Haagse Jeugd Gezond en erkend door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) (of loket gezond leven (vws)) als goed beschreven en wetenschappelijk onderbouwd. Het programma is de afgelopen jaren op circa 12 basisscholen in Den Haag uitgevoerd en is doorontwikkeld op basis van ervaringen in de praktijk.

Het succesvolle programma is nu gedigitaliseerd naar een e-learning applicatie waarmee kinderen tussen 8-14 jaar kosteloos eenvoudig op verschillende onderwerpen begeleid worden via mobiel of tablet naar een gezonde leefstijl. De app omvat ondersteuning op gebied van gezonde voeding, bewegen en mental coaching. Deze combinatie blijkt de noodzakelijke gedragsverandering te bewerkstelligen.

De app wordt continu doorontwikkeld in samenwerking met kinderen en ieder kwartaal worden er nieuwe video’s met recepten, oefeningen en tips toegevoegd.

De app is gratis beschikbaar in de AppStore en via Google Play.

  • Download WoWijs poster
  • Download WoWijs flyer
  • Bekijk de promovideo