WOW

WoWijs

De jeugd is de toekomst. Toch wordt er onvoldoende aandacht besteed aan de ontwikkeling van een gezonde leefstijl bij kinderen in Nederland. Dat terwijl maar liefst 16% van de jongeren kampt met overgewicht.

WoWijs draagt bij aan de oplossing!
WoWijs is een initiatief van De Stichting Haagse Jeugd Gezond en heeft een succesvolle multidisciplinaire leefstijlinterventie bij het verminderen van overgewicht en begeleidt kinderen tussen 6 en 14 jaar naar een gezonde leefstijl. WoWijs is erkend door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) als goed beschreven en wetenschappelijk onderbouwd. Het programma heeft de afgelopen jaren op circa 12 basisscholen in Den Haag gedraaid en is doorontwikkeld op basis van ervaringen in de praktijk.

Het programma
De interventie duurt een jaar en wordt gegeven op scholen, buurthuizen, leefstijlcentra en sportscholen. Het programma omvat begeleiding op gebied van gezonde voeding, bewegen en coaching. Het programma wordt wekelijks 1,5 uur gegeven door 3 professionals gedurende een heel schooljaar (40 weken).

Met deze combinatie gaan kinderen lekker in hun vel zitten, gaan ze bewegen en gaan ze goede keuzes maken op voedingsgebied. Deze combinatie zorgt ervoor dat je met het WoWijs programma een gezonde leefstijl krijgt!

De afgelopen 10 jaar heeft WoWijs meer dan 1.500 kinderen begeleidt naar een gezonde leefstijl. Er wordt gewerkt met een multidisciplinair projectteam van ervaren professionals, zoals diƫtist, sportleraar en kinderpsycholoog.

Met succes!
Het WoWijs programma zorgt ervoor dat de BMI en motoriek verbetert en de motivatie verhoogd wordt om gezonder te gaan leven.

Wat kinderen van het WoWijs programma vinden:

Ook aan de slag met het WoWijs programma op jouw school of locatie?
WoWijs is makkelijk implementeerbaar. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.