WOW

WoWijs biedt diëtisten ondersteuning met E-Health app!

E-Health bij diëtistiek biedt mogelijkheden om patiënten ook thuis actief en bewust te maken van het belang van gezonde voeding. Dit samen met begeleiding door diëtist en de arts ondersteunt verbeteringen van voedingsgedrag. E-Health wordt succesvol ingezet om cliënten effectief te begeleiden, kosten en tijd te besparen en een grotere doelgroep te bereiken.

De WoWijs leefstijlinterventie (GLI) is een groepsaanpak van kinderen met overgewicht en ondersteunt bij de begeleiding van kinderen naar een gezonde leefstijl. Het programma is in te zetten op scholen, buurthuizen en andere locaties.

WoWijs heeft in de afgelopen 10 jaar ervaring opgebouwd in de begeleiding van kinderen met overgewicht. In deze periode werden circa 2.000 kinderen met overgewicht in een achterstandswijk begeleid. Onderzoek heeft laten zien dat de BMI afneemt en de motorische ontwikkeling verbetert bij de kinderen die de WoWijs interventie volgen. De interventie is erkend en opgenomen in de database van het Centrum voor Gezond Leven (van het RIVM).

Naast het WoWijs programma hebben we in 2020 ook een WoWijs app gelanceerd. De multidisciplinair e-Health app is gebaseerd op de WoWijs leefstijlinterventie en is gericht op kinderen van 6-14 jaar. De app is uiterst geschikt om in te zetten in uw praktijk voor kinderen met overgewicht of obesitas en ondersteunt bij het begeleiden van kinderen naar een gezonde leefstijl.

Onderzoek heeft aangetoond dat de meest effectieve aanpak van overgewicht en obesitas bij kinderen, een gecombineerde aanpak op het gebied van voeding, beweging en coaching is. Naast de vele risico’s op lichamelijk gebied komen bij kinderen met overgewicht en obesitas ook vaak problemen voor op psychosociaal gebied. Deze kinderen worden vaak gepest en hebben een negatief zelfbeeld. Daarom is het ook belangrijk dat deze kinderen weer lekker in hun vel komen te zitten en in beweging blijven.

De WoWijs app is in co-creatie met kinderen gemaakt en is een belangrijke aanvulling en ondersteuning in de behandeling door diëtisten. De e-Health app is 24/7 gratis beschikbaar voor de tablet en mobiel en biedt op een laagdrempelige en kindvriendelijke manier ondersteuning op het gebied van voeding, bewegen en coaching en draagt hiermee bij aan een duurzame en blijvende gedragsverandering.

Zo zorgt de app voor een duurzame gedragsverandering ter preventie of behandeling, een zelfmanagement tool waarmee een gezonde leefstijl thuis leuker en makkelijker wordt!

Het erkende leefstijlinterventie programma (GLI) is doorvertaald in de WoWijs app en kan een schooljaar lang wekelijks worden gebruikt. In het programma ligt het accent op plezier in bewegen en een gezond beweegpatroon. Ook worden de mogelijkheden voor bepaalde sporten besproken en oefeningen voor goede motoriek en conditie besproken en oefeningen voor goede motoriek en conditie gestimuleerd. Daarnaast wordt er aandacht besteeds aan gezonde voeding om zo inzicht te geven in de voeding en het voedingsgedrag. Tot slot wordt aandacht besteed aan psychosociale onderwerpen, zoals pesten, voldoende slaap, zelfbeeld en stress.

De app is gratis te downloaden via de AppStore en Google Play en kan zelfstandig gebruikt worden.

WoWijs app voor diëtisten

✔ Goede aanvulling behandeling voor diëtisten
✔ Gratis service tool voor kinderen
✔ BMI meter
✔ Stappenteller
✔ Lekkere & gezonde recepten
✔ Beweeg oefeningen, buitenspeel spellen en challenges
✔ Meditatie video
✔ Tips om beter te slapen
✔ Tips wat te doen met pesten

Partners

WoWijs werkt graag samen met partners om gezamelijk meer kinderen te kunnen bereken en de impact te vergroten.
Zo werken wij nauw samen met de GGD om diëtisten te informeren over de WoWijs app en het gebruik hiervan.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen of de WoWijs interventie ook gaan inzetten in uw praktijk?
Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of stuur een mail naar: info@wowijs.nl.