WOW

De WoWijs app

De multidisciplinaire leefstijlinterventie WoWijs heeft een gezondheidsapp gelanceerd voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar. Deze gratis e-learning applicatie begeleidt kinderen met overgewicht naar een gezonde leefstijl. De app is in co-creatie met de kinderen gemaakt.

Maar liefst 16% van de jongeren in Nederland kampt met overgewicht. Bij gezinnen in achterstandswijken is het probleem zelfs nog groter. Toch wordt er nog onvoldoende aandacht besteed aan de ontwikkeling van een gezonde leefstijl bij kinderen in Nederland.

Daarom is het programma van WoWijs nu ook beschikbaar in een online versie, een e-health applicatie, waarmee kinderen tussen 6-14 jaar kosteloos en eenvoudig begeleid worden naar een gezonde leefstijl via mobiel of tablet. De applicatie ondersteunt kinderen en ouders bij het volhouden van gezond gedrag en het handhaven van een gezond gewicht in de thuissituatie.

Het programma omvat begeleiding op gebied van gezonde voeding, bewegen en psychologie. Deze combinatie blijkt de noodzakelijke gedragsverandering te bewerkstelligen.

De app is volledig toegespitst op deze jonge doelgroep en bestaat uit gezonde en lekkere recepten, sport-, voeding- en coaching video’s, quizjes, challenges, tips en nog veel meer! Daarnaast kan je favoriete video’s, recepten en tips opslaan, je stappen tellen en je gewicht berekenen.

Programma WoWijs
De multidisciplinaire leefstijlinterventie WoWijs is de afgelopen 10 jaar bewezen effectief gebleken in het verminderen van overgewicht. WoWijs is een initiatief van De Stichting Haagse Jeugd en Gezond. De interventie is erkend door het RIVM als goed beschreven en wetenschappelijk onderbouwd. Het programma heeft de afgelopen jaren op 12 basisscholen in Den Haag gedraaid en is doorontwikkeld op basis van ervaringen in de praktijk. Reeds meer dan 1.700 kinderen volgden een jaar lang deze interventie.