WOW

WoWijs app biedt huisartsen handige tool voor kinderen met overgewicht

E-health biedt volop kansen om het werk van de huisartsen te verlichten, waardoor er meer tijd overblijft voor de patiënt. Zo kunt u bij vragen, doorverwijzing of vaststelling van overgewicht of obesitas de patient als extra service de effectieve WoWijs app kosteloos aanbieden.

WoWijs app is een multidisciplinair e-Health app gericht op kinderen van 6-14 jaar met overgewicht of obesitas en is uiterst geschikt om in te zetten in uw fysiopraktijk. De app is gebaseerd op leefstijlinterventie (GLI) voor kinderen met overgewicht en ondersteunt bij de begeleiding van kinderen naar een gezonde leefstijl.

Uit onderzoek naar de beste aanpak van overgewicht en obesitas bij kinderen is gebleken dat een gecombineerde aanpak op het gebied van voeding, beweging en coaching het meest effectief is. Naast de vele risico’s op lichamelijk gebied komen bij kinderen met overgewicht en obesitas ook vaak problemen voor op psychosociaal gebied. Deze kinderen worden vaak gepest en hebben een negatief zelfbeeld. Daarom is het extra belangrijk dat deze kinderen weer lekker in hun vel komen te zitten en in beweging blijven.

De WoWijs app is in co-creatie met kinderen gemaakt en is een belangrijke aanvulling en ondersteuning in de behandeling door huisartsen, praktijkondersteuner, diëtist. De e-Health app is 24/7 gratis beschikbaar voor de tablet en mobiel en biedt op een laagdrempelige en kindvriendelijke manier ondersteuning op het gebied van voeding, bewegen en coaching en draagt hiermee bij aan een duurzame en blijvende gedragsverandering.

De huisarts kan de gratis WoWijs app inzetten, die ervoor zorgt dat een blijvende, gezonde leefstijl voor kinderen leuker en makkelijker wordt!

De app is gebaseerd op het erkende leefstijlinterventie programma WoWijs (GLI). Dit programma wordt al 10 jaar succesvol op diverse scholen in Den Haag ingezet en is doorvertaald in de WoWijs app. In het programma ligt het accent op plezier in bewegen, gezonde voeding en lekker in je vel zitten.

De app is gratis te downloaden via de AppStore en Google Play en kan zelfstandig gebruikt worden. Bij interesse kunnen wij ook informatieflyers en een poster aanleveren die u in de wachtkamer van de praktijk of tijdens een consult kan presenteren.

WoWijs app voor huisartsen
✔ Gratis service tool voor kinderen
✔ BMI meter
✔ Stappenteller
✔ Lekkere & gezonde recepten
✔ Beweeg oefeningen, buitenspeel spellen en challenges
✔ Meditatie video
✔ Tips om beter te slapen

Partners

Wij werken graag samen met partners om de impact te vergroten. Zo werken wij nauw samen met de GGD, gemeenten, ZonMw en zijn we partner van de e-healthweek 2020.

Meer informatie of wilt u het communicatiepakket aanvragen voor in uw praktijk?

Wilt u het communicatiepakket met flyers en posters ontvangen of wilt u meer informatie over de WoWijs app of het programma?
Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of stuur een mail naar: info@wowijs.nl.