WOW

WoWijs interventie en app ondersteunt kinderen in uw praktijk naar een gezonde leefstijl!

De WoWijs leefstijlinterventie (GLI) is een groepsaanpak van kinderen met overgewicht en ondersteunt bij de begeleiding van kinderen naar een gezonde leefstijl. WoWijs heeft in de afgelopen 10 jaar ervaring opgebouwd in de begeleiding van kinderen met overgewicht. In deze periode werden circa 2.000 kinderen met overgewicht in een achterstandswijk begeleid. Onderzoek heeft laten zien dat de BMI afneemt en de motorische ontwikkeling verbetert bij de kinderen die de WoWijs interventie volgen. De interventie is erkend en opgenomen in de database van het Centrum voor Gezond Leven (van het RIVM).

E-Health biedt volop kansen voor fysiotherapeuten om hun service te verbeteren aan hun cliënten en de kwaliteit en efficiëntie van de zorg te optimaliseren. De WoWijs leefstijlinterventie is in 2010 dan ook doorvertaald naar een app om kinderen online te begeleiden naar een gezonde leefstijl, de WoWijs app wordt al succesvol ingezet in diverse fysiotherapiepraktijken. Ook voor u zijn zowel de interventie als de app beschikbaar om in te zetten in uw eigen praktijk.

De WoWijs app is een multidisciplinair e-Health app gericht op kinderen van 6-14 jaar met overgewicht of obesitas. Uit onderzoek naar de beste aanpak van overgewicht en obesitas bij kinderen is gebleken dat een gecombineerde aanpak op het gebied van voeding, beweging en leefstijl het meest effectief is. Naast de vele risico’s op lichamelijk gebied komen bij kinderen met overgewicht en obesitas ook vaak problemen voor op psychosociaal gebied. Deze kinderen worden vaak gepest en hebben een negatief zelfbeeld. Daarom is het belangrijk dat deze kinderen weer lekker in hun vel komen te zitten en in beweging blijven.

De WoWijs app is in co-creatie met kinderen ontwikkeld en vormt een belangrijke aanvulling en ondersteuning op de fysiotherapeutische behandeling. De e-Health app is 24/7 gratis beschikbaar voor de tablet en mobiel en biedt op een laagdrempelige en kindvriendelijke manier ondersteuning op het gebied van voeding, bewegen en coaching en draagt hiermee bij aan een duurzame en blijvende gedragsverandering.

Als fysiotherapeut kunt u zowel deze bewezen effectieve interventie en de hieruit doorontwikkelde app nu toepassen in uw praktijk. Het programma is volledig gedocumenteerd en materiaal gebaseerd op 10 jaar ervaring en onderzoek en is eenvoudig te implementeren. Desgewenst kan WoWijs en het NPi u hierin adviseren en ondersteunen bij de implementatie. Bovendien biedt het NPi de mogenlijkheid tot het volgen van een geaccrediteerde cursus.

De app is gratis te downloaden via de AppStore en Google Play en kan zelfstandig gebruikt worden.

Wat kan de WoWijs app voor uw praktijk betekenen?
✔ Handige tool als ondersteuning bij uw behandeling
✔ Wordt al succesvol in praktijken toegepast
✔ Wordt ondersteund door het NPi met mogelijkheid tot het volgen van een geaccrediteerde cursus
✔ Advies en ondersteuning bij implementatie desgewenst beschikbaar
✔ Geïntegreerde meettools, zoals BMI meter en een stappenteller
✔ Beweeg oefeningen, buitenspeel activiteiten en challenges
✔ Lekkere & gezonde recepten
✔ Zelfbeeld verhogen met coaching video’s

Partners

WoWijs werkt graag samen met partners om gezamelijk meer kinderen te kunnen bereiken en de impact te vergroten.
Zo werken wij nauw samen met het NPi om fyioterapeuten te informeren en te begeleiden bij de inzet van de WoWijs app.
Daarnaast is het NPI ook betrokken bij de ontwikkeling en de realisatie van de app.

Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden in uw praktijk?

Wilt u meer informatie ontvangen of de WoWijs interventie of de WoWijs app ook gaan inzetten in uw praktijk?
Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of stuur een mail naar: info@wowijs.nl.