WOW

Veelgestelde vragen

Wat kost deelnemen aan het WoWijs programma?

Voor de kinderen is deelnemen aan het WoWijs programma gratis. De inschrijfkosten zijn €10. Voor meer informatie of aanmelden kun je mailen naar inschrijvingen@wowijs.nl.

Hoelang bestaat WoWijs al?

WoWijs is erkend door ZonMw en bestaat in 2020 alweer 10 jaar! De afgelopen jaren hebben wij veel kinderen mogen begeleiden naar een gezonde leefstijl en dit gaan we de komende jaren zeker voortzetten. Met de nieuwe WoWijs app kunnen we nu nog meer kinderen helpen.

Is het WoWijs programma erkend?

Het WoWijs programma is erkend door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) als goed beschreven en wetenschappelijk onderbouwd.

Hoe ziet het WoWijs programma eruit?

Het programma bestaat uit drie componenten, namelijk: voeding, coaching en sport. Het programma wordt wekelijks 1,5 uur gegeven door 3 professionals gedurende een heel schooljaar (40 weken).

Werkt het WoWijs programma?

Afgelopen 10 jaar is het WoWijs programma succesvol gebleken en is aangetoond dat bij deelnemers de BMI en de motoriek verbeterd en de motivatie voor een gezonde leefstijl wordt verhoogd.

Voor wie is het WoWijs programma?

Het WoWijs programma is gericht op kinderen tussen de 6 en 14 jaar. In de praktijk blijkt dat de kinderen vaak ook de ouders en de rest van de familie betrekken bij het programma. Daarom zijn er ook gezonde recepten en staan er leuke buitenspellen in de app voor het hele gezin.

Hoelang duurt het programma

Het WoWijs programma wordt wekelijks 1,5 uur gegeven door 3 professionals gedurende het gehele schooljaar (max. 40 weken).

Waar wordt het WoWijs programma gegeven?

Momenteel wordt het WoWijs programma op 7 basisscholen en 3 andere locaties uitgevoerd. Bekijk hier het huidige overzicht. Het programma kan op basisscholen, leefstijlcentra’s, sportverenigingen, etc. worden uitgevoerd. Voor meer informatie over de mogelijkheden kan je mailen naar inschrijvingen@wowijs.nl.

Wat kost het WoWijs lespakket?

De kosten voor het WoWijs lespakket is eenmalig €2.495 excl. BTW. Je ontvangt dan het gehele lespakket voor drie professionals incl. het draaiboek, alle spellen, planning, correspondentie, etc.

Wie financieert het WoWijs programma en de WoWijs app?

De uitvoering van het WoWijs programma in Den Haag wordt gefinancierd door de GGD en de Gemeente. Daarnaast wordt de ontwikkeling van het programma ondersteund door meerdere partners.

Waarom nu ook online?

Vanwege het succes in Den Haag afgelopen 10 jaar is er nu de wens om de kennis van het programma toegankelijk te maken voor een bredere doelgroep. Daarnaast kan via de app ook de sociale omgeving beter betrokken worden.

Voor wie is de WoWijs app?

De WoWijs app is gericht op kinderen tussen de 8 en 14 jaar. In principe kunnen ook ouders, familie of anderen geïnteresseerden de app downloaden en gebruiken.

Hoe kan je de WoWijs app downloaden?

De WoWijs app is gratis beschikbaar via de AppStore en de Google Play.