WOW

Work out wijs

Rubensstraat 41 Den Haag
T 070-2040135

Stichting Zonnige Jeugd

Stichting Zonnige Jeugd wil een bijdrage leveren aan initiatieven die kinderen in achterstandswijken in hun kracht zetten en WoWijs is daar een prachtig voorbeeld van, aldus Marie-José Tiemstra (bestuurslid van Stichting Zonnige Jeugd). WoWijs is een prachtig een initiatief dat kinderen stimuleert meer te bewegen en dat ze op een positieve manier naar een gezonde(re) leefstijl leidt. “Het past dus volledig  in de doelstelling van het fonds”, aldus Marie-José. Door Kracht in NL zijn het fonds en WoWijs aan elkaar verbonden. Dat heeft een donatie opgeleverd van Zonnige Jeugd aan WoWijs van €15.000,-

 

Wat gaat WoWijs doen met de gedoneerde € 15.000,-? 

Marie-Pauline: “Die € 15.000,=  gaan we investeren in lessen voor de kinderen, onderhoud van materialen en voorlichting. Ik ben heel erg blij met de donatie van Zonnige Jeugd. Extra geld is altijd welkom. Op dit moment ben ik naast de donatie op zoek naar financiers voor bijvoorbeeld een nieuwe loopband. Daarnaast bestaat er bijvoorbeeld de wens ouders via Ipads/schermen in het centrum te gaan voorlichten. Kortom: talloze ideeën, waarvoor we  sponsoren  nodig hebben”. De droom van Marie-Pauline is meer kinderen in meerdere centra in Den Haag zoals WoW te laten profiteren van de voordelen van een dergelijk leefstijlcentrum.

Marie-Pauline: “Het is een bewezen goed concept dat verdient om uitgerold te worden”.

 

De verbindende functie van Kracht in NL:

Via Kracht in NL is WoWijs onder de aandacht gebracht van Stichting Zonnige Jeugd. Marie José is zeer blij met  Kracht in NL, dat  fondsen en initiatieven met elkaar verbindt en maatschappelijke initiatieven uit de samenleving landelijk zichtbaar.De ontwikkelde MAEXchange is hierbij een belangrijke leidraad. Voor een fonds als Zonnige Jeugd is het goed om te met behulp van de MAEXchange meer inzicht te hebben in initiatieven, aldus Marie José. Ook kunnen we nu initiatieven vinden die we eerder niet kenden. Ook voor initiatieven biedt dit voordelen Marie-Pauline kan haar tijd beter aan de kinderen besteden dan fondsen werven. Zij is blij dat Kracht in NL er via de MAEXchange  helpt  fondsen te matchen met initiatieven als WoWijs.